Ako zdarma znásobiť svoju produktivitu a výsledky?
Category : Články
Ako zdarma znásobiť produktivitu Vašich zamestnancov a ich výsledky?
Správnemu stravovaniu a optimalizácii zdravia som sa začal venovať v roku 2004. V tej dobe bolo verejnosti takmer neznáme čokoľvek z oblasti fitness, z oblasti alternatívnej medicíny a z oblasti toho, ako sa dá prostredníctvom pár zmien v stravovaní dosiahnuť obrovský efekt v produktivite.
Projekt Progress Culture som spustil koncom roka 2015. Od doby, kedy som začal s tréningom a stavovaním ja, až do spustenia Progress Culture som vnímal obrovskú zmenu v postoji širokej verejnosti ku zdravému životnému štýlu.
Dokonca aj od roku 2015 po dnešný deň sa nárast záujmu zvýšil.
A stále narastá. Rád si myslím, že je to zásluhou aj mojej práce a viac ako 17,000 fanúšikov na Facebooku (ďakujem) by snáď potvrdilo, že sa už v tomto smere odo mňa niečo naučili.
Každopádne... Nárast záujmu o zdravší, lepší a kvalitnejší životný štýl je fantastický a verím, že dôležitosť správneho stravovania si bude uvedomovať čoraz viac ľudí.
Pretože z tohto nárastu mám obrovskú radosť. Z čoho mám radosť ešte viac je to, že čoraz viac zamestnávateľov a manažérov si začína uvedomovať, že je potrebné ľudí školiť nie len v oblastiach ako predaj, marketing, práca s internými systémami a podobne, ale aj v oblastiach, akými sú stravovanie, psychická sústredenosť, kvalitný spánok atď.
Nie je predsa nič horšie, ako pozerať sa na svojho zamestnanca, ako sa pri zadaných úlohách trápi, ako potrebuje na prežitie dňa 8 káv, ako sa na ňom v rámci dlhšieho časového obdobia podpisuje nekvalitný spánok a jeho nedostatok, ako sa nevie sústrediť a ako z neho postupne vyprchal elán a nadšenie z práce, ktorú robí.
A aj keď nie ste zamestnávateľ, ktorý dbá na pohodu svojich ľudí, ale ide Vám iba o čísla a zisk, musíte si logicky vedieť odvodiť, že neproduktívny zamestnanec = neadekvátne výsledky/zisk.
Práve tu do hry vstupuje správne stravovanie.
Správnym stravovaním ale nemyslím klasické odporúčania, aby ste jedli BeBe dobré ráno na raňajky, lebo obsahujú vlákninu a zázračnú formu postupne sa uvoľňujúcej energie, ktorá Vám mimochodom vydrží iba 30 minút, potom príde náraz, únava a chuť si ísť ľahnúť a nie pracovať.
Nehovorím ani o tradičných fitness jedálničkoch na jednej A4, ktoré Vám síce pomôžu vyzerať lepšie, ale Vaša kvalita života sa rovná nule a okrem toho skončíte s hormonálnou nerovnováhou a Vaše krvné testy budú pripomínať krvné testy 80 ročného fajčiara, ktorý celý život prežil na konzervách a v znečistenom prostredí.
Nie.
Ja hovorím o správnom stravovaní, ktoré berie do úvahy prirodzený biorytmus človeka, hormonálnu krivku počas celého dňa, vplyv jednotlivých faktorov na sústredenie a produktivitu a najmä zdravie.
Stravovanie, ktoré Vám zabezpečí v prvom rade dostatočnú energiu počas celého dňa, ktoré Vám pomôže večer sa upokojiť, zrelaxovať a pripraviť sa tak na spánok, ktorý netrvá 3h, pretože inak sa stále prehadzujete, ale ktorý je regenerujúci, osviežujúci a ráno sa zobudíte ako nový človek, pripravený čeliť výzvam počas dňa.
Stravovanie, ktoré vnímate ako súčasť Vášho životného štýlu, nie ktoré vnímate ako „diétu“ alebo obmedzenie a ktoré Vám prikáže nosiť si jedlo so sebou v plastových miskách.
O správnom stravovaní som napísal už viac ako 170 článkov, približne 90 tipov a mnoho ďalšieho materiálu (e-booky...). Možno ste už počuli, že moji klienti majú výsledky už v prvých týždňoch. Možno ste tiež počuli, že môj prístup k veciam je iný, komplexný. A som presvedčený, že ste počuli mnoho iných vecí. Ja som sa, napríklad, dozvedel, že sa o mne hovorí, že som vo svojom odbore najlepší.
A aj keď nie som ego maniak, je to príjemná spätná väzba, ktorá hovorí o tom, že energia, ktorú vkladám do svojej práce, je investovaná v prospech Vás a pomáha Vám. Čo je pre mňa úžasné.
Aj na základe toho ma oslovil pán Oravec s tým, či by som nechcel pre jeho tím zložený z cca 20 ľudí predniesť niečo na tému „Ako zdarma znásobiť svoju produktivitu a výsledky“. Nadšene som súhlasil.
S účastníkmi sme preberali to, aký obrovský význam má kvalitný spánok na produktivitu a tak isto aj na výsledky všetkého snaženia (či už v práci, alebo aj na tréningu a v živote). Skrátka dobrý a kvalitný spánok je jeden z najdôležitejších faktorov pre dlhodobý rozvoj.
Účastníci dostali približne 15 tipov na to, ako postupne, krok za krokom, doviesť svoj spánok do dokonalosti a tým pádom mať viac energie nie len na prácu, ale aj na užívanie si voľného času po práci.
Medzi zásadné tipy patrilo napríklad správne dávkovanie magnézia pre ženy a mužov, ale aj oveľa základnejšie tipy, ako zaraďovanie ranného nápoja alebo vplyv prebúdzania sa každý deň v tú istú hodinu na biorytmus.
A čo na celú prednášku hovorí manažér tímu, pán Oravec?
„Stránku Progress Culture sledujem cca 2 roky, spoluprácu som najprv začal s Miroslavom na individuálnej báze, ale po zaradení jedálnička som začal na sebe vidieť zvýšenú energiu a s tým prichádzala aj väčšia motivácia, mentálna vyrovnanosť a chuť do práce, čo je pre mňa ako podnikateľa/manažéra najdôležitejšie.
Pri mailovej komunikácii som zbadal z Mirovej strany veľmi profesionálny prístup, ale hlavne som cítil, že má čo ponúknuť nielen ako profík v stravovaní, ale aj celkovo ako človek, lebo má veľmi dobrý pohľad na život a názory. Po pár komunikáciách sme sa s Mirom dohodli na spolupráci s mojou firmou a začali sme ročný cyklus pre môj manažment.
Už po úvodnom cykle som cítil z ľudí nadšenie a motiváciu na zmenu k lepšiemu. Počas prednášky som videl, že veľmi veľa mentálnych vzorcov zo stravovania, je takých istých ako v biznise. Už dnes nielen ja, ale aj môj manažment, sa teší na ďalšiu prednášku a preto som strašne rád, že sa naštartovala spolupráca s p. Miroslavom Provazníkom.“ - Martin Oravec
Dôležitosť stravovania v pracovnom procese je novým trendom a ja mám radosť, že tento pomaly prichádza aj na Slovensko.
Ak chcete ísť s dobou, zvýšiť produktivitu a kvalitu života Vašich zamestnancov, pomôcť im nie len k lepšiemu pracovnému výkonu, ale aj k tomu, aby si vedeli voľný čas užiť s väčším množstvom energie a radosti, čo následne vedie k vyšším pracovným výkonom a väčšiemu zisku pre Vás, a máte záujem o prednášku aj vo Vašej spoločnosti, vyplňte nižšie, prosím, formulár, a ja Vám na e-mail pošlem viac detailov, dohodneme si telefonický rozhovor alebo osobné stretnutie a preberieme všetky možnosti.
Ak ste v článku našli užitočné informácie a páčil sa Vám, dajte stránke Progress Culture na Facebooku „páči sa mi to“ a vopred Vám ďakujem tiež za zdieľanie článku so svojimi blízkymi. Informácii bude oveľa viac.
V prípade záujmu dostávať všetky novinky priamo do Vašej e-mailovej schránky, vyplňte nižšie, prosím, svoje meno a e-mailovú adresu.